2023-04-19 12:22Uutiset

Työskentely kohti vastuullisempia työvaatteita tiivistyy

Concepts_HERO_9655L3

Työvaatevalmistaja Fristads ottaa uuden lähestymistavan tuotevalikoiman vaihtamiseksi vastuullisempaan. Fristads on rakentanut parhaiden työhousujensa ympärille tuotekonseptit, jotka sisältävät housuihin soveltuvat paidat ja takit. Kehitystyön ytimessä on ollut alusta alkaen vastuullisempien tuotteiden tarjoaminen kaikille työvaatekäyttäjille.

“Uusien konseptien tavoitteena on löytää kestäviä ratkaisuja rakentamisen, palvelujen ja teollisuuden ammattilaisille, jotta työvaatekokonaisuuksien rakentaminen, asiakkaan tarpeet huomioiden, olisi helpompaa, kertoo Lena Bay Højland, Fristadsin tuotejohtaja.

Viimeisimmän asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan Fristadsin asiakkaat toivovat tuotevalikoiman nykyaikaistamista. Tätä toivetta Fristadsin tuotekehitys on kuunnellut ja lähtenyt toteuttamaan. Kaikkiin konsepteihin on sisällytetty työhousut, paidat ja takit. Konseptituotteiden designia on muokattu modernimmaksi ja tuotteiden materiaaleja vaihdetaan vastuullisempiin. Isolla osalla tuotteista on lisäksi EPD-ympäristöselosteet ja ne kuuluvat Fristads Green -linjaan.

Työvaatteita vastuullisemmilla materiaaleilla
Konseptien kehitystyön keskiössä on vastuullisuus, sillä Fristads on valinnut liiketoimintansa tavoitteeksi kestävän kehityksen mukaisen työskentelyn. Fristadsilla on halu pienentää ilmastojalanjälkeä ja tehdä osansa ilmastotalkoissa.

”Teemme jatkuvasti töitä, jotta saisimme vaihdettua olemassa olevan malliston materiaaleja vastuullisempiin. Ilman, että joudumme tekemään kompromisseja laadun suhteen. Suunnitelma on, että jokainen konseptituote on vähintään 50%:sti tehty vastuullisemmista materiaaleista, kuten kierrätetyistä tai biopohjaisista materiaaleista, tai materiaaleja valmistetaan vastuullisemmilla tekniikoilla,” kertoo Lena Bay Højland, Fristadsin tuotejohtaja.

Fristads on jo usean vuoden ajan tehnyt töitä tuotevalikoiman päivittämiseksi. Vuonna 2019 Fristads toi markkinoille maailman ensimmäiset vaatteet EPD-ympäristöselosteilla ja Green-mallisto EPD:llä on kasvanut vuosien varrella. EPD:stä saatujen oppien avulla nyt olemassa olevaa valikoimaa vaihdetaan vastuullisemmaksi.

Konseptien juuret Skandinaavisessa luonnossa
Fristadsin ruotsalaista perintöä on haluttu kunnioittaa antamalla konsepteille ruotsalaisten luonnonsuojelualueiden nimet, aina keskiruotsalaisesta Tyrestasta länsirannikon Haverdaliin ja etelän Troftaan. Uudet konseptit sisältävät neljä konseptia rakentajille, kaksi huomiovaatteille ja yksi teollisuuteen ja palvelualoille. 

Uudet konseptit – lyhyesti
”Olemme tunnistaneet useampia ‘tyylejä’, jotka perustuvat istuvuuteen, hintaan ja materiaaleihin. Nämä tyylit muodostavat yhdessä laajan valikoiman erilaisia vaihtoehtoja. Työntekijät, jotka suosivat stretchiä ja modernimpaa istuvuutta, eivät tule pettymään. Mutta meillä on myös konsepti heille, jotka suosivat klassista istuvuutta, kertoo Anastasios Lappas, Fristadsin design-johtaja.

Haverdal
Monipuolinen ja moneen käyttötarkoitukseen sopiva mallisto. Joustavuus ja kevyet materiaalit parantavat suorituskykyä. Valikoima on saatavilla mustan ja sinisen väreissä heijastavilla yksityiskohdilla, korkealaatuisilla vetoketjuilla ja yksityiskohdilla.  

Alnaryd
Mukavantuntuinen ja varma valinta. Kestävät ja toiminnalliset tuotteet rakentamisen ammattilaisille. Saatavilla mustana, harmaana ja sinisenä tyylikkäillä heijastavilla yksityiskohdilla.

Tyresta
Työvaatteita, jotka seuraavat liikkeitäsi. Innovatiivinen yhdistelmä edistyksellisiä materiaaleja ammattilaisille, jotka haluavat vain parasta. High-vis kontrastivärit, tikkaukset sävysävyyn ja heijastavat yksityiskohdat.

Skarup
Kaikissa tuotteissa yhteensovitetut värit, monilla eri värivaihtoehdoilla. Soveltuu monille aloille mm. teollisuus, palvelu ja rakentaminen. Suurin osa tuotteista on hyväksytty teolliseen pesuun.​​​​​​​

Stiby
Tuplattu mukavuus ja pienempi ympäristöjalanjälki tavalliseen huomiovaatteeseen verrattuna. Joustavat heijastimet lisäävät mukavuutta. GSTP-materiaalista valmistetuilla vaatteilla on EPD-ympäristöselosteet.

Trofta
Varma huomiovaatevalinta kevyellä työskentelymukavuudella. Erinomaiset toiminnallisuudet, kestävyys sekä istuvuus. Materiaaleina luomupuuvilla ja kierrätetty polyesteri. GPLU-materiaalista valmistetuilla vaatteilla on EPD-ympäristöselosteet.

Klassikot
Työvaatteita alkuperäisellä työvaatteiden ulkonäöllä. Luotettavia klassikoita toiminnallisilla ominaisuuksilla jokapäiväiseen käyttöön.

Lue lisää konsepteista täältä.Meistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.


Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki