2024-02-13 11:37Uutiset

Vattenfall ja Fristads jatkavat yhteistyötä tavoitellen vastuullisempia työvaatevalintoja

Vattenfall luottaa jatkossakin Fristadsin työvaatteisiin toimittaen tuotteita yhtiön yli 4000 työntekijälle Ruotsissa.

Vattenfall luottaa jatkossakin Fristadsin työvaatteisiin ja toimittaa tuotteita yhtiön yli 4000 työntekijälle Ruotsissa. Jatkosopimuksen myötä yritykset jatkavat yhteisiä ponnisteluja kohti kestävämpää tulevaisuutta ja ympäristövaikutusten vähentämistä.

”Valitsimme Fristadsin uudelleen, koska he toimittavat korkealaatuisia tuotteita, jotka kestävät työntekijöidemme työskentelyolosuhteissa. Lisäksi Fristads työskentelee kestävän kehityksen eturintamassa, mikä on meille Vattenfallilla ratkaisevan tärkeää," kertoo Mats Lövström, strateginen ostaja Vattenfallilla.

Vattenfall käyttää noin 300 tuotetta Fristadsin valikoimasta, joista noin 30 on kehitetty yhteistyössä. Nämä vaatteet, joista suurin osa on ns. multinorm-vaatteita, suojaavat käyttäjiä erilaisilta työskentelyyn liittyviltä riskeiltä, kuten valokaari, säteilevä kuumuus ja korkea jännite.

"Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä siitä, että Vattenfall jatkaa yhteistyötämme. Vattenfall, kuten mekin, keskittyy vahvasti kestävyyteen. Meillä on meneillään useita mielenkiintoisia yhteisprojekteja tällä alueella. Meille tämä on todiste siitä, että keskittyminen ynpäristövaikutusten vähentämiseen työvaatteissa auttaa asiakkaitamme etenemään omalla vastuullisuustiellään,” kertoo Peter Hilmersson, avainasiakaspäällikkö Fristadsilla.

Vastuullisuus keskiössä
Fristadsille vastuulllisuus on tärkeää, ja yhtiö pyrkii puolittamaan ilmastovaikutuksensa vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi Fristads työskentelee vastuullisuuden saralla laajasti, kattaen kaiken materiaalivalinnoista ja tuotteen valmistusmenetelmistä uudelleenkäyttöön ja elinkaaren loppuratkaisuihin. Yksi meneillään olevista pilottiprojekteista Vattenfallin ja Vattenfall Services:in kanssa, nimeltään Reuse, sisältää käytettyjen työvaatteiden keräämisen Vattenfallin määräaikaisilta työntekijöiltä. Tuotteen kuntotarkastuksen ja mahdollisten korjausten jälkeen vaatteet voidaan ottaa käyttöön uudelleen.

"Vattenfall Services aloitti yhdessä Fristadsin kanssa juuri pilottiprojektin nimeltä Reuse, jossa tutkimme ulkovaatteiden uudelleenkäytön mahdollisuutta. Fristads huolehtii siitä, että vaatteet säilyttävät vaaditut standardit ja sertifikaatit uudelleenkäytössä, ja bonuksena alennamme samanaikaisesti työvaatteiden hankintakustannuksiamme," kertoo Ronny Hjalmarsson, yksikönpäällikkö Stations Vattenfall Services.

"Meille on itsestään selvää, että kaikilla pitäisi olla mahdollisuus hyviin ja kestäviin vaatteisiin sekä kotona että työssä, mutta niitä ei tulisi valmistaa tarpeettoman suurella ilmastovaikutuksella. Siksi meidän on uskallettava ajatella toisin, kun etsimme uusia tapoja valmistaa tuotteita ja pidentää olemassa olevien tuotteiden käyttöikää. Meille on erityisen arvokasta tehdä yhteistyötä asiakkaiden kanssa, jotka myös asettavat vastuullisen liiketoiminnan etusijalle," kertoo Fristadsin Frida Avasalu, Global Solutions Director.

Lisätietoa Vattenfall
Vattenfall on eurooppalainen energiayhtiö, jolla on noin 20 000 työntekijää, päämarkkina-alueina Ruotsi, Saksa, Alankomaat, Tanska ja UK. Vattenfall Services -liiketoiminta-alue rakentaa, ylläpitää ja kehittää energiaratkaisuja yrityksille ja julkisille toimijoille. Yli 100 vuoden ajan Vattenfall on sähköistänyt teollisuutta, toimittanut energiaa ihmisten koteihin ja modernisoinut elämäntapaamme innovaatioiden ja yhteistyön kautta. Vattenfall on sitoutunut fossiilivapauteen. Lisätietoja www.vattenfall.com.


Aiheet: Uutiset

Meistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo lähes 100 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.


Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki