2020-10-22 11:46Lehdistötiedote

30% työvaatteista voidaan korjata, aina ei tarvita uutta tilalle

Fristads työvaatteet on kestävä valintaFristads työvaatteet on kestävä valinta

Vuoden 2019 aikana asiakkaidemme lähettämistä tuotepalautuksista 30% pystyimme korjaamaan, sen sijaan että olisimme lähettäneet uuden tilalle. Yleisin korjaustarve liittyi nappien ja vetoketjujen vaihtamiseen. Vain 0.1% Fristadsin tuotteista päätyy palautukseen.

“Työvaatteemme on tehty suojaamaan työntekijää työpäivien aikana. Tämä on lupaus, jonka takana seisomme 100-prosenttisesti. Meille työvaatteiden toiminnallisuudet ja laatu ovat kaikki kaikessa – meitä ohjaa tarve kehittää laadukkaita tuotteita, jotka kestävät käytössä ja vähentävät uusien vaatteiden tarvetta, samalla vähentäen ympäristökuormitusta. Voimme vain kiittää asiakkaitamme siitä, että voimme jatkuvasti parantaa laatua ja pidentää tuotteidemme elinkaarta,” kertoo Anders Hülse, Fristadsin Managing Director.

0.1% myydyistä tuotteista päätyi reklamaation kautta palautukseen
Vuoden 2019 aikana 0.1% myydyistä tuotteista päätyi reklamaatioon. Reklamaatio liittyy usein vaihdettavaan vetoketjuun tai vahvikkeiden lisäämiseen kulutukselle alttiille alueille. Kun asiakas tekee tuotteesta reklamaation, ensimmäisenä haluamme nähdä tuotteen ja arvioida voiko tuotteen korjata. Viime vuonna 30% näistä tuotteista korjattiin ja lähetettiin asiakkaalle takaisin, sen sijaan, että olisi ollut tarvetta vaihtaa uuteen. Viime vuonna korjasimme 775 vetoketjua ja 169 nappia.

”Meillä on erittäin alhainen tuotteiden palautusprosentti verrattuna myytyjen tuotteiden määrään. Uskon tämän liittyvän sisäisien työryhmien, jo vuosia kestäneeseen proaktiivisen työhön, joissa tunnistetaan potentiaalisia parannuskeinoja. Työ on tiivistä etenkin palautus- ja laaduntarkkailuosastojen välillä. Poikkeamat voidaan tunnistaa ja korjata nopeasti ja tehokkaasti,” kertoo Anders Hülse.

Oma laaduntarkkailutiimi
Korkeatasoisen laadun ylläpitämiseksi Fristads on kehittänyt prosesseja, joiden avulla parannamme jatkuvasti laatua – vaatteita pitää pystyä käyttämään ja ottamaan niistä kaikki potentiaali irti. Samalla myös ympäristöhaitat pienenevät. Työ laadun parissa ulottuu Fristadsin omaan laaduntarkkailutiimiin saakka. Tiimi työskentelee läheisessä yhteistyössä mm. toimittajien kanssa ja osa tiimistä työskentelee maissa, joissa materiaalit ja tuotteet valmistetaan.

”Tiimin olemassaololle on tunnistettu useita etuja, esimerkiksi kumppanisuhteet toimittajien kanssa ovat vahvoja ja linjassa Fristadsin tavoitteen kanssa – toimia aina mahdollisimman läheisessä yhteistyössä tuotantoverkoston kanssa. Kaikki tuotantoprosessin tilaukset tarkastetaan tiimin toimesta poikkeavuuksien ja sitä myötä tuotteiden hylkäämisen vähentämiseksi, esim. mahdollisten negatiivisten ympäristövaikutusten takia,” kertoo Anders Hülse.

Tuotannon aikana teemme useita tarkastuksia mm. materiaaliin, toiminnallisuuksien teknisiin ominaisuuksiin ja saumoihin. Lisäksi jokainen lähetys tarkastetaan ennen lähtöä ja saapumisen jälkeen mittaamme lähetyksen kosteustason välttyäksemme vaatteiden homehtumiselta.   

Vastuullisuusraportti 2019
Lue vastuullisuusraportista lisää työtämme laadun parissa sekä työryhmistä, joissa olemme mukana ja joiden pyrkimyksenä on vähentää ympäristökuormitusta. Lataa raportti täältä.

Lisätietoa vieraile www.fristads.comMeistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.