2022-04-12 05:00Lehdistötiedote

Lähes 100 vuotta toiminut Fristads toi Outdoor-sarjansa kautta osaamisensa raskaiden työvaatteiden valmistuksesta kaikkien suomalaisten ulottuville

Vuoden 2021 aikana Fristads esti 830 tonnia hiilidioksidia pääsemästä ilmakehään rahoittamalla 10 000 eurolla uusiutuvan energian projektia Intiassa.Vuoden 2021 aikana Fristads esti 830 tonnia hiilidioksidia pääsemästä ilmakehään rahoittamalla 10 000 eurolla uusiutuvan energian projektia Intiassa.

Työvaatevalmistaja Fristadsille vastuullisuus on keskeinen arvo, joka halutaan huomioida kaikessa tekemisessä. Perinteinen työvaatevalmistaja on halunnut päästä lähelle jokaista suomalaista ja yritys onkin lanseerannut oman kierrätysmateriaaleista valmistetun Outdoor-malliston.

”Kun aloitimme Outdoor-mallistomme suunnittelun, valitsimme mallistoon materiaalit, joilla on pienempi ympäristöjalanjälki. Lisäksi lupasimme kompensoida hiilidioksidipäästöt, jotka aiheutuvat tuotteiden valmistuksesta. Vuonna 2020 olimme tukemassa projektia, jossa kehitettiin aurinkoenergialla toimivia veden lämmittimiä intialaisille perheille. Viime vuonna valitsimme projektin, jossa jätteestä valmistetaan energiaa,” kertoo Sanna Lehtimäki, Fristads Finlandin Markkinointi- ja viestintäpäällikkö.

Osa Outdoor-malliston vuoden 2021 myyntituloista ohjattiin Etelä-Intialaiseen projektiin, jossa jätteet muutetaan energiaksi. Alueella kanojen kasvatus ja kananmunien tuotanto on yleistä ja perinteinen lintujen jätösten avoin varastointi aiheuttaa merkittäviä ympäristöllisiä ja hygieniaongelmia. Lisäksi metaanikaasupäästöt ovat merkittävät. Projektin ansiosta 120 000 tonnia erilaisia biojätteitä muunnetaan vuosittain uusiutuvaksi energiaksi. Lisäksi orgaanista lannoitetta tuotetaan 10 000 tonnia vuosittain. Projektin ansiosta pienet paikalliset maanviljelijät pystyvät harjoittamaan maataloutta kestävästi.  

Ilmastokompensoitu Outdoor-mallisto valmistetaan kierrätetyistä materiaaleista

Fristadsilla on lähes sadan vuoden kokemus työvaatteiden valmistuksesta. Yritys on alan innovatiivinen toimija, joka keskittyy vastuullisempien työvaatteiden valmistukseen. Fristads halusi tuoda osaamisensa kaikkien ulottuville kehittämällä ulkoilumalliston. Outdoor-mallisto ei ole pelkästään ilmastokompensoitu, vaan se valmistetaan kierrätetyistä materiaaleista. Tuotteet on suunniteltu aktiivisille ulkoilijoille ja kaikki tuotteiden toiminnot tukevat ulkoilua sää- ja retkeilyolosuhteista huolimatta. Mallistoon kuuluvat housut, shortsit, paidat, hupparit ja takit niin miehille kuin naisille.

Tavoitteena on johtaa tekstiiliteollisuus kohti vastuullisuutta

Fristadsille vastuullisuus on tärkeintä ja tavoitteena onkin johtaa tekstiiliteollisuutta kohti kokonaisvastuullisuutta. Osana Fristadsin liiketoiminnan ympäristöjalanjäljen minimoimista he ovat kehittäneet työvaatemalliston, jonka jokaisella tuotteella on EPD-ympäristöselosteet. Jokaisen tuotteen ympäristöjalanjälki on laskettu aina materiaalikuitujen valinnasta varastoon kuljettamiseen saakka. Fristads onkin kehittänyt ainutlaatuisen EPD-mittaamisen tekstiileille pystyäkseen hyödyntämään luonnonvaroja ja resursseja mahdollisimman tehokkaasti.

”Tekstiiliteollisuus aiheuttaa 4-8% kaikista maailman kasvihuonekaasupäästöistä, joten meidän on tehtävä oma osuutemme päästöjen vähentämiseksi. Tavoitteemme on vähentää hiilidioksidipäästöjä 50% vuoteen 2030 mennessä. Päästäksemme tuohon tavoitteeseen teemme töitä monilla eri osa-alueilla. CO2-päästöjen vähentäminen täydentää kaikkia muita toimia, joita teemme kestävämmän tuotantomme eteen. Me Fristadsilla ajattelemme, että jokaisella tulisi olla mahdollisuus pukeutua laadukkaisiin, kestäviin ja vastuullisesti tuotettuihin tuotteisiin niin kotona kuin töissä. Mutta emme halua tehdä sitä rasittamalla maapalloa turhaan,” kertoo Sanna Lehtimäki.    

Lue lisää Fristadsin ilmastokompensaatiosta: 
https://www.fristads.com/fi-fi/tuotteet/outdoor-vastuullisuus-ilmastokompensaatio.

Lue lisää Outdoor-mallistosta:
https://www.fristads.com/fi-fi/tuotteet/outdoor

Lue lisää the Namakkal Waste to Energy -projektista:
https://www.carbonbay.com/en/project-portfolio/waste-to-energy/namakkal-waste-to-energy.html.


Meistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.

Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki