2022-01-25 06:10Lehdistötiedote

Maailman ensimmäinen mitatusti ympäristövastuullinen työvaatemallisto huomioväreillä tuo läpinäkyvyyttä vastuullisiin työvaatevalintoihin

Fristads Green -työvaatesarjan ympäristövaikutukset on mitattu läpi elinkaaren.Fristads Green -työvaatesarjan ympäristövaikutukset on mitattu läpi elinkaaren.

Aikaisemmin markkinoilla olevien työvaatteiden ympäristövastuullisuutta ei ole juurikaan mitattu, vaan vastuullisuus on perustunut pitkälti työvaatebrändin omaan ilmoitukseen. Merkittävä työvaatevalmistaja Fristads on halunnut olla vastuullisuudessa edelläkävijä kehittämällä Fristads Green huomiovaatemalliston. Tämä mallisto on täydellinen kokoelma mitatusti ja läpinäkyvästi kestävän kehityksen mukaisia työvaatteita. Fristadsille on ollut erityisen tärkeää erottua nimenomaan toimialan vastuullisimpana työvaatevalmistajana juuri rakentamisen, teollisuuden, huollon ja liikenteen ammattilaisille.

Työvaatteen vastuullisuuden mittaamiseen on löytynyt pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena selkeät laskentamallit. Fristads käyttää EPD-ympäristöselosteita työvaatteiden elinkaaren ympäristöjalanjäljen laskemiseen. Esimerkiksi valitsemalla yhden Fristads Green huomiotakin säästyy vettä 22800 litraa* ja hiilidioksidipäästöt laskevat 8,1 kg**. Perinteisen tuotantotavan takin hiilidioksidipäästöt vastaavat uudehkon auton noin 162 km ajomatkan päästöjä, kun Green-malliston huomiotakin CO2-päästöt vastaavat vain noin 94 km ajomatkaa.

Asiakkaat ovat ottaneet uudet Fristads Green -tuotteet tyytyväisinä vastaan, sillä ympäristötekojen tekeminen on tehty helpoksi. Green-tuotteet täyttävät samat laadukkuuden ja mukavuuden kriteerit kuin muutkin tuotteet, lisäksi tuotteilla on kilpailukykyinen hinnoittelu. ”Vastuullisuus ja läpinäkyvä elinkaari on asiakkaille entistä tärkeämpi kriteeri myös työvaatteen valinnassa. Haluamme osaltamme tehdä yhdessä asiakkaidemme kanssa ympäristövastuullisia ratkaisuja aina kuin mahdollista. Ympäristövaikutusten mitattavuus helpottaa yhä useammin oikean työvaatteen valintaa,” kertoo Fristads Finlandin toimitusjohtaja Mika Väänänen vastuullisuuden merkityksestä työvaatevalinnoissa.

Vastuullisemman vaateteollisuuden edelläkävijä

Fristads haluaa johtaa työvaateteollisuutta kohti vastuullisuutta. Vuonna 2019 Fristads aloitti uuden aikakauden työvaatteissa julkaisemalla maailman ensimmäisen mitatusti ja läpinäkyvästi ympäristövastuullisen vaatemalliston rakentajille. Kaikilla Fristads Green tuotteilla on sertifioidut EPD (Environmental Product Declaration) -ympäristöselosteet, joiden avulla tuotteen ympäristövaikutukset todennetaan aina tuotteen suunnittelusta ja materiaalivalinnasta jätteen määrään ja kuljetukseen saakka.

Fristads tuo ympäristövastuulliset työvaatteet kaikkiin tuotesegmentteihin lähivuosina. Nyt julkaistu Fristads Green huomiovaatemallisto on neljäs ja laajin. Ensimmäisen rakentajille suunnatun malliston jälkeen Fristads julkaisi mallistot teollisuuden, huollon ja palvelualojen ammattilaisille sekä ulkoilutuotteet kaikille aloille.

“Olen ylpeä, että pystymme tarjoamaan vastuullisemmin tuotetun työvaatemalliston kaikille työntekijöille, jotka tarvitsevat sertifioidut huomiovaatteet työssään. Olen myös ylpeä siitä, että teemme töitä EPD-työkalun avulla, joka antaa meille ja asiakkaillemme läpinäkyvyyden tuotteiden kokonaisympäristövaikutuksiin,” kertoo toimitusjohtaja Mika Väänänen.

 

Fristads Green huomiovaatteet
Fristads Green High vis kattaa kaksi mallistoa, GPLU ja GSTP -mallistot. GPLU-mallisto on saatavilla keväästä 2022 alkaen ja GSTP-mallisto syksyn 2022 aikana. Mallistot vastaavat kasvavaan huomiovaatteiden kysyntään rakentamisen ja logistiikan aloilla. Tuotteet soveltuvat hyvin myös infrarakentamisen, huollon ja palvelualojen ammattilaisille. GPLU-malliston materiaaleina ovat luomupuuvilla ja kierrätetty polyesteri kierrätetyistä PET-pulloista. GSTP-mallistossa on käytetty biopohjaista materiaalia sekä kierrätettyä polyesteriä. Malliston vastuullisesti tuotettu stretch ja ribbineulotut stretch-paneelit vyötäröllä tuovat erinomaisen käyttömukavuuden, kuitenkin pienemmällä ympäristöjalanjäljellä. Mallistoissa on monia tuotteita ja värivaihtoehtoja, laaja kokovalikoima sekä useita malleja myös naisille.

* &** Fristadsin Green-laskuri: https://www.fristads.com/fi-fi/fristads-green-calculator

Lisätietoa: EPD ja Green-huomiovaatemallistoMeistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.


Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki