2023-03-02 10:47Lehdistötiedote

Osa Fristads Outdoorin tuotoista käytetään biopohjaisen energialaitoksen tukemiseen Intiassa

Vuoden 2022 aikana Fristads torjui 3668 tonnia hiilidioksidia pääsemästä ilmakehään lahjoittamalla 9806 euroa biomassaenergiaprojektiin Intiassa.

“Tämä on kolmas vuosi, kun kompensoimme päästömme, jotka aiheutuvat Outdoor-malliston valmistamisesta. Tavoitteemme on vähentää hiilidioksidipäästöjä 50% vuoteen 2030 mennessä. Teemme töitä monin tavoin päästäksemme tavoitteeseemme. Hiilidioksidipäästöjen kompensointi täydentää muita toimijamme, joita teemme vaatteidemme vastuullisemman tuotannon eteen,” kertoo Anne Nilsson, Fristadsin markkinointijohtaja ja vastuullisuusprojektien vetäjä.  

Osa Outdoor-malliston myyntituotoista käytetään intialaisen projektin tukemiseen. Punjab nimisessä kaupungissa on biomassaan perustuva energiantuotantolaitos, jossa energiaa tuotetaan polttamalla orgaanisia jätteitä, kuten riisin kuoria, eläin-, saha- ja palmuöljyjätettä. Paikalliset tekstiilien tuotantolaitokset käyttävät energian. Projektin tarkoituksena on välttää fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Samalla laitos työllistää paikallisia sekä tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia paikallisille sidosryhmille. Projektin aikana saavutettavien päästövähennysten arvioidaan olevan 582,210 tonnia hiilidioksidiekvivalenttia (CO2 eq) 10 vuoden ajalta. Projekti on YK:n Carbon Offset Platform -listalla.  

Tavoitteena johtaa tekstiiliteollisuutta kestävän kehityksen saralla
Fristadsille vastuullinen liiketoiminta on ykkösprioriteetti. Tavoitteena on johtaa tekstiiliteollisuutta vastuullisuudessa. Osana toimintaa Fristads on kehittänyt työvaatemalliston, jonka jokaisella tuotteella on EPD-ympäristöselosteet. Näiden avulla jokaisen tuotteen ympäristöjalanjälki, aina kuidun tuotannosta varastoon saapumiseen saakka, on kolmannen osapuolen todentama. Fristads kehitti EPD-standardin vaateteollisuuden käyttöön ja sen avulla Fristads on pystynyt parantamaan tuotantoprosessiensa resurssitehokkuutta.

“Vaateteollisuus aiheuttaa 4-8% kaikista maapallon kasvihuonekaasupäästöistä, joten meidän on tehtävä osamme numeroiden pienentämiseksi. Meille tärkeintä on, että kaikilla on mahdollisuus pukeutua laadukkaisiin ja kestäviin vaatteisiin niin kotona kuin työajalla, mutta emme halua vaatetuotannon rasittavan ympäristöä yhtään sen enempää kuin on tarpeellista,” sanoo Anne Nilsson.

Lue lisää Fristadsin ilmastokompensaatiosta täältä.
Lue lisää biomassapohjaisen tuontantolaitoksen projektista täältä.Meistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.


Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki