2022-08-03 08:17Lehdistötiedote

Yksi kolmasosa isoimmista vaatetusalan yrityksistä epäonnistuu vastuullisuusraportoinnissa

Vaateteollisuuden vastuullisuustyö ei viimeisimmän Fashion Transparency Indexin mukaan edisty toivotulla nopeudella. Tämän vuoden tutkimuksessa oli mukana 250 isointa vaatetusalan brändiä ja lähes yksi kolmasosa sai heikon arvosanan vastuullisuuden raportoinnista.

“Vaateteollisuuden on otettava laajempi vastuu ilmastotyöstä. Ei ole hyväksyttävää, että 1/3 maailman isoimmista brändeistä ei raportoi juuri lainkaan vastuullisuustyöstänsä”, sanoo Anders Hülse, Fristadsin, toiminnallisten työvaatteiden valmistajan, pääjohtaja.

Fashion Transparency Index tutkii kuinka hyvin suurimmat 250 vaatetusalan yritystä raportoivat vastuullisuustyöstänsä ympäristön ja sosiaalisten olojen kehittämiseksi. Brändit arvioidaan asteikolla 1-100%.

Läpinäkyvimmin vastuullisuustyöstä raportoivat italialainen OVS, Kmart Australia ja Target Australia päätyen 78%:iin ykkössijalle. Nousijoita ovat Ruotsalainen H&M, The North Face ja Timberland päätyen 66%:in. Lähes kolmasosa, 73 brändiä, päätyvät alle 10%:in.

“Olen iloinen, että alamme ruotsalaiset kollegat ovat listalla positiivisina esimerkkeinä. Voimme saada inspiraatiota toisiltamme ja näyttää maailmalle, että vahvemman vastuullisuuden ottaminen paremman vaateteollisuuden puolesta on mahdollista”, kertoo Anders Hülse.

Tekstiiliteollisuuden osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä on 4-8%, ja tuotannon aikana päästöistä syntyy 80%. Huolimatta tästä vain 29%:lla tutkituista yrityksistä on tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet, jotka kattavat sekä yrityksen omat että alihankkijoiden, jotka valmistavat tuotteet, päästöt.

“Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste, eikä sen ehkäisemistä helpota yritysten toiminta, jotka yrittävät piilottaa oman ympäristövaikutuksensa. Vaateteollisuus hyötyisi, jos yhä useampi toimija raportoisi kaikkien toimintojen ilmastovaikutuksen”, sanoo Anders Hülse.

Tämän vuoden tutkimus paljasti myös muutamia positiivisia uutisia. Vuonna 2016 vain 12,5% tutkituista brändeistä raportoi alihankkijansa. Tämän vuoden tutkimuksessa luku on noussut 48%:in. Mitä useampi toimija tämän raportoi, sitä helpompi on jäljittää ihmisoikeuksien toteutuminen tuotannon aikana.   

Brändi

Tulos

 

OVS, Kmart Australia, Target Australia

78

H&M, The North Face, Timberland

66

Vans

65

United Colors of Benetton

63

Gildan

62

C&A, Gucci

59

Puma

58

Dressmann, Esprit

57

Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Ugg

56

Calzedonia, Intimissimi, Tezenis

54

Tietoa Fashion Transparency Indexistä:

Fashion Transparency Index toteutetaan Fashion Revolution organisaation toimesta. Tutkimus mittaa yritysten läpinäkyvyyttä vastuullisuuden saralla. Tutkimuksessa ei oteta kantaa toimijoiden vastuullisuustyön laatuun tai oikeellisuuteen.

Tutkimuksessa ei ole Fristadsin vastuullisuustyö mukana. Lue lisää Fristadsin vastuullisuustyöstä täältä ja lataa viimeisin vastuullisuusraportti täältä.Meistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.


Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki