2020-10-22 11:30Lehdistötiedote

Ympäristövastuullisuus on mitattu syksyn uusissa takeissa

GREEN KUORITAKKI 4922 GRSHengittävä Green-kuoritakki, joka on valmistettu kestävän tuotannon mukaisesti minimoiden tuotteen aiheuttamat ympäristövaikutukset. Tuulenpitävä ja vedenpitävä takki pitää sinut lämpimänä ja kuivana. Valmistettu kierrätetystä polyesteristä.

Nyt työpukeutuminen ympäristövastuullisesti on mahdollista ympäri vuoden. Tänä syksynä Fristads Green-mallisto täydentyi kuoritakilla ja kevyellä tikkitakilla. Malliston kaikilla tuotteilla on sertifioidut EPD-ympäristöselosteet.  

“Tämä on tärkeä lisäys Green-valikoimaamme. Tavoitteenamme työvaatteiden tuotannossa on aiheuttaa mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset. Tavalliseen kuoritakkiin verrattuna tämä EPD-sertifioitu kuoritakki aiheuttaa puolet vähemmän haittaa ympäristölle,” kertoo Lene Jul, Fristadsin tuotehallintojohtaja.

Fristads Green on maailman ensimmäinen vaatemallisto, joka on ympäristötodennettu. Mallisto lanseerattiin syksyllä 2019. Kaikilla Fristads Green -tuotteilla on EPD-ympäristöseloste, joka tuo julki kaikki tuotteen ympäristövaikutukset.

“Takkeja voi käyttää yhdessä tai erikseen, riippuen ilman lämpötilasta ja sääolosuhteista. Tämä mahdollistaa ekologisemman pukeutumisen ympäri vuoden,” kertoo Anastasios Lappas, Fristadsin Head of Design and Innovation.

Syksyn uutuudet täydentävät mallistoa
Muita syksyn uutuustuotteita ovat High vis rakentajan stretch housut, näkyvyysluokassa 1, modernilla FAS G muotoilulla. Tämä on tarpeellinen täydennys FAS G -mallistoomme. Toinen uutuustuote on veden- ja tuulenpitävä GORE-TEX® kuoritakki tyylikkäällä muotoilulla ja pehmeällä materiaalilla. Lisäksi joggers-valikoima täydentyi yhdellä uudella mallilla. 

”Tänä syksynä keskityimme rakentajien valikoiman täydentämiseen sekä ympäristövastuullisten tuotteiden lisäämiseen Green-mallistoon”, kertoo Lene Jul.

Green kuoritakki 4922 GRS ja Green tikkitakki 4101 GRP ovat tilattavissa syyskuusta 2020 lähtien.

Tietoa: Kuinka mittaamme tuotteen ympäristövaikutukset
Kun lämmityspotentiaali Global Warming Potential (GWP) mitataan kilogrammoina, CO2 päästöt on 11,28 Fristads Green kuoritakille. Ns. tavallisen kuoritakin lämmityspotentiaali on 24,38. Lisätietoa EPD-raportista.

Tietoa: EPD-ympäristöselosteet
Ympäristöselosteet osoittavat tuotteen kokonaisympäristövaikutukset sen koko elinkaaren aikana. Kaikki suunnitelu- sekä tuotantovaiheet on otettu huomioon. Fristads Green malliston tuotteet ovat läpikäyneet tarkastukset:

- materiaalin valinta
- materiaalin määrä
- värjäysmenetelmä
- veden ja energian kulutus tuotannossa
- pakkaaminen
- kuljetus

Tietoa: Tämä on Fristads Green
Fristads Green on maailman ensimmäinen mittaamalla ympäristövaikutukset todennettu vaatemallisto, joka lanseerattiin syksyllä 2020. Kaikilla Fristads Green tuotteilla on EPD (Environmental Product Declaration) – ympäristöselosteet, jotka todentavat tuotteen kaikki ympäristövaiktukset

Lue lisää EPD:stä ja Fristads Greenistä

Lisää syksyn uutuustuotteita:
HIGH VIS RAKENTAJAN STRETCH HOUSUT LK 1 2608 FASG
FAS®-puuvillaiset rakentajan huomiohousut, stretch-paneelit ja nykyaikainen mitoitus. Tässä housussa yhdistyvät erittäin kestävä puuvilla ja 4-suuntaan joustavat stretch-paneelit, jotka tekevät housuista erityisen mukavat ja hyvin istuvat. Ribbineulotut stretch-paneelit vyötäröllä sekä CORDURA vahvikkeet taskuissa, polvissa ja lahkeensuissa lisäävät mukavuutta.

RAKENTAJAN STRETCH HOUSUT 2621 STK
Joustavat työhousut, joissa on kapenevat lahkeet. Suunnittelun taustalla on työntekijän työskentelymukavuus sekä housujen joustavuus. Valmistettu edistyksellisestä 4-suuntaan joustavasta neulemateriaalista, joka on pehmeä, kestävä ja erittäin hengittävä. Naulataskut on valmistettu kevyestä ripstop-materiaalista ja ne voi taittaa etutaskujen sisään.

GORE-TEX KUORITAKKI 4864 GXP
Tuulen- ja vedenpitävä kuoritakki hengittävää laadukasta GORE-TEX®-materiaalia. Kevyt ja pehmeä, silti hyvä suojaus talven tuiskuilta. Mustat heijastavat yksityiskohdat näkyvyyden parantamiseksi.

Lisätietoa, vieraile www.fristads.comMeistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.


Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki
Linda McGurk
PR Manager
Linda McGurk