2023-11-20 07:25Blogikirjoitus

Fristads tähtää tekstiilien kiertotalouteen

Ruotsalainen työvaatevalmistaja Fristads kehittää vastuullisuuttaan ja laajentaa  kiertotalouden mukaiseen toimintaan.Ruotsalainen työvaatevalmistaja Fristads kehittää vastuullisuuttaan ja laajentaa kiertotalouden mukaiseen toimintaan.

Ruotsalainen työvaatevalmistaja Fristads laajentaa kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaansa tuomalla kiertotalous-ajatteluun pohjautuvat tuotteet markkinoille. Kolmatta vuotta peräkkäin yritys on päättänyt olla osallistumatta Black Friday -myyntikampanjointiin ja sen sijaan tehostaa toimenpiteitään tuotteidensa käyttöiän pidentämiseksi tuotteiden korjauttamisen ja kierrättämisen avulla.

"Tänä päivänä liian monet vaatteet poistetaan käytöstä ennen kuin niiden koko potentiaali on hyödynnetty, ja tämä on ongelma myös työvaatealalla. Uskomme, että löytämällä keinoja tuotteiden käyttöiän pidentämiseen korjausten tai uudelleenkäytön avulla voimme vaikuttaa alan ympäristövaikutusten vähentämiseen," toteaa Anne Nilsson, Fristadsin markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja.

Fristads tukee asiakkaitaan tarjoamalla konkreettisia neuvoja, kuinka työvaatteita huoltamalla niiden käyttöikää on mahdollisuus pidentää. Lisäksi Fristads tarjoaa pienet työvaatekorjaukset ilmaiseksi osana reklamaatioprosessia. Vuoden 2022 aikana tehdyistä reklamaatioista 39 prosenttia vaatteista korjattiin ja palautettiin asiakkaalle uuden tuotteen sijaan.

"Vaatetusteollisuus on maailmanlaajuisesti nykyään vastuussa neljästä kahdeksaan prosenttia kokonaisilmastoemissioista, ja suurin osa näistä päästöistä aiheutuu valmistusvaiheesta. Tärkeä ilmastotoimenpide on siksi tuottaa vaatteita vain tarpeen mukaan ja varmistaa, että valmistetut tuotteet ovat käytössä mahdollisimman pitkään," sanoo Anne Nilsson.

Fristadsin maailmanlaajuinen kiertotalousmalli tekstiilituotannolle

Syyskuussa Fristads esitteli uuden globaalin kierrätysinfrastruktuurinsa, joka sisältää Alankomaissa sertifioidun kierrätysprosessin. Globaali kierrätysinfrastruktuuri on kehitetty Fristadsin Benelux-toimipisteessä, joka on ollut kehittämässä menestyksekkäitä kiertotalousratkaisuja yhdessä muutamien heidän suurasiakkaidensa kanssa. Nyt hollantilainen malli toimii suunnannäyttäjänä kierrätyksen toteuttamiselle ja laajentamiselle Fristadsin kaikilla markkinoilla.

"Olemme vuosia työskennelleet tuotantomme ympäristövaikutusten vähentämiseksi, ja olemme tunnistaneet myös tarpeen innovatiivisille ratkaisuille kierron sulkemiselle vaatteen elinkaaren päättyessä. Uusi kierrätysprosessimme auttaa ratkaisemaan tämän osan ja varmistaa johtavan asemamme työvaateteollisuuden vastuullisuudessa," sanoo Anne Nilsson.

Uuden kierrätysprosessin avulla Fristads vähentää jätemääriä, pienentää neitseellisten materiaalien tarvetta ja auttaa sulkemaan tuotantonsa kier. Lisäksi Fristads on hyvin valmistautunut vastaamaan tulevan laajennetun tuottajavastuun (EPR) lainsäädännön vaatimuksiin vaatetusalalla."


Aiheet: Uutiset

Meistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.


Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki