2022-09-01 04:55Lehdistötiedote

Työvaatevalmistaja Fristadsilta maailman ensimmäinen stretch-huomiovaatemallisto EPD-ympäristöselosteilla

Fristads Green stretch huomiovaatemalliston takki ja housutFristads Green stretch huomiovaatemalliston takki ja housut

Fristads jatkaa vastuullisuuden edelläkävijänä ja tuo markkinoille jo toisen huomiovaatemalliston ympäristöselosteilla. Mallisto on valmistettu vastuullisesta 4-suuntaan joustavasta stretchistä, ja se soveltuu kaikille lisänäkyvyyttä tarvitseville rakentamisen, liikenteen ja logistiikan työntekijöille.

“On todella upeaa, että pystymme lanseeraamaan kaksi vastuullisesti tuotettua huomiovaatemallistoa saman vuoden aikana. Nämä ovat tähän mennessä laajimmat Fristadsin vastuullisesti tuotetut mallistot,” kertoo Fristadsin tuotejohtaja Lena Bay Højland.

Aiemmin tänä vuonna Fristads toi markkinoille GPLU-huomiovaatemalliston, joka on saanut hyvän vastaanoton asiakkaiden keskuudessa. GPLU mallisto on valmistettu luomupuuvillasta ja PET-pulloista valmistetusta polyesteristä. Uusi GSTP-mallisto on täysin joustavaa stretchiä ja se on tehty kierrätetyistä ja biopohjaisista materiaaleista.

Fristads Green huomiovaatemallisto sisältää laajan valikoiman työvaatteita, joilla on pienempi ympäristöjalanjälki, tinkimättä kuitenkaan laadukkuudesta tai turvallisuudesta. Esimerkiksi GSTP-malliston stretch huomiotakki kuluttaa 35 870 litraa vähemmän vettä (Water Scarcity Footprint) ja 9,8 kg vähemmän CO2-päästöjä (Global Warming Potential). Mallistosta löytyvät työvaatteet päästä varpaisiin, kaikille lisänäkyvyyttä työssänsä tarvitseville työntekijöille.

Fristads vastuullisuuden edelläkävijänä

Fristadsin pitkän aikavälin tavoite on johtaa työvaateteollisuutta vastuullisempaan suuntaan. Vuonna 2019 Fristads julkaisi ensimmäisen Green-malliston EPD (Environmental Product Declaration ) -ympäristöselosteilla, joista selviää vaatteen kokonaisympäristöjalanjälki aina materiaalien valinnasta kuljetukseen saakka. Tämä on ollut yksi merkittävimmistä työvaatealan vastuullisuutta edistävistä askelista. Nyt julkaistava mallisto on Fristadsin neljäs Green-mallisto. Ensimmäinen mallisto tehtiin rakentajille, seuraava mallisto sisälsi tuotteet teollisuuden ammattilaisille sekä ulkovaatteet. Pian Fristadsin malliston jokaisesta tuoteryhmästä löytyy vastuullinen vaihtoehto.   

”Olen ylpeä siitä, että olemme ensimmäinen yritys, joka pystyy tarjoamaan vastuullisemmat työvaatteet tärkeälle, huomiovärejä tarvitsevalle, ammattikunnalle. On hienoa, että  työskentelemme tekstiiliteollisuuden läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta edistävän EPD-työkalun avulla, joka osoittaa vaatteen kokonaisympäristövaikutukset. Hyvät työvaatteet suojaavat työntekijää, mutta se ei saisi tapahtua liiallisella ympäristön kuormituksella,” kertoo Mika Väänänen, Fristads Finland Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoa: Fristads Green Huomiovaatteet

Fristads Green huomiovaatteet sisältävät kaksi mallistoa, GPLU ja GSTP -mallistot. Mallistot vastaavat kasvavaan huomiovaatteiden kysyntään rakentamisen ja logistiikan aloilla. Tuotteet soveltuvat hyvin myös infrarakentamisen, huollon ja palvelualojen ammattilaisille.

Fristads GPLU-mallisto on valmistettu luomupuuvillasta ja PET-pulloista tehdystä polyesteristä. Fristads GSTP-malliston materiaali on täysin joustavaa stretchiä, joka on tehty biopohjaisista ja kierrätetyistä materiaaleista. Mallistoissa on useita eri värivaihtoehtoja, laaja kokovalikoima ja tuotteet myös naisille.


Lue lisää Fristads Green -mallistosta ja laske Green-laskurin avulla kuinka ison ympäristösäästön voit tehdä valitsemalla ympäristövastuullisemmat työvaatteet.


Meistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.

Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki