2022-01-12 08:36Lehdistötiedote

Uusi työkalu laskee työvaatteiden ympäristövaikutukset

Fristadsin Green-laskuri laskee työvaatteiden ympäristöjalanjäljen läpinäkyvästi.Fristadsin Green-laskuri laskee työvaatteiden ympäristöjalanjäljen läpinäkyvästi.

Fristadsin Green-laskurin avulla tietoisuus työvaatteiden ympäristöjalanjäljestä kasvaa. Laskuri perustuu aitoon dataan ja se kertoo kuinka paljon työvaatevalinnoilla voi säästää luonnonvaroja ja hiilidioksidipäästöjä.  

Fristads toi markkinoille vuonna 2019 ympäristövastuullisen työvaatemalliston, Fristads Greenin. Tämän jälkeen Green-mallisto on laajentunut useilla uusilla tuotteilla. Malliston jokaisella tuotteella on EPD-ympäristöseloste (Environmental Product Declaration), joka kertoo tuotteen kokonaisympäristövaikutukset aina tuotteen rakenteesta ja materiaalin valinnasta jätteen määrään ja kuljettamiseen saakka.

Nyt Fristads, työvaatealan ympäristövastuullisuuden edelläkävijä, tekee kaikille työvaatteiden käyttäjille ympäristöjalanjäljen mittaamisen, sekä omien valintojen tekemisen, helpoksi. Uusi työkalu laskee ympäristövaikutukset muutamalla klikkauksella.

“On hienoa olla alamme ensimmäinen yritys, joka tarjoaa asiakkaille konkreettisen työkalun ympäristöjalanjäljen pienentämiseen. Samalla asiakkaamme saavat ympäristötietoa ja faktoja omaan viestintäänsä,” kertoo Anders Hülse, Fristadsin pääjohtaja. ”Toivomme, että Green-laskuri tarjoaa asiakkaillemme arvokasta läpinäkyvyyttä sekä rohkaisee yhä useampia tekemään vastuullisia vaatevalintoja. Hyvät työvaatteet suojaavat käyttäjäänsä, mutta se ei saisi tapahtua ympäristön kustannuksella.”

Työvaatteiden ympäristövaikutusten laskeminen
Green-laskuri kerää tiedot tuotteiden EPD-ympäristöselosteista ja vertaa Green-tuotteita perinteisen tuotantotavan tuotteisiin. Laskurissa valitaan tuote sekä syötetään työntekijöiden määrä. Laskuri laskee nopeasti vaatteen ympäristövaikutukset ja ennen kaikkea se kertoo konkreettisesti kuinka paljon vettä ja CO2 päästöjä yritykset ja organisaatiot voivat säästää Green-tuotteilla.

Green-laskuri löytyy Fristads.com sivuilta ja se on kaikkien käytettävissä.

Lisätietoa: EPD Environmental Product Declaration 
EPD-ympäristöseloste kertoo tuotteen kokonaisympäristövaikutukset tuotteen elinkaarimallin mukaisesti. Yhtään suunnittelun tai tuotannon vaihetta ei ole jätetty laskematta. Fristads Green -malliston tuotteet arvioidaan seuraavilla alueilla:
- Materiaalin valinta
- Materiaalin määrä
- Värjäysprosessi
- Veden- ja sähkönkulutus tehtaassa
- Pakkaaminen
- Kuljettaminen

Lisätietoa: Fristads Green
Fristads Green on maailman ensimmäinen vaatemallisto, jolla on läpinäkyvät EPD-ympäristöselosteet mitatuilla arvoilla. Ensimmäinen mallisto julkaistiin vuonna 2019. Fristads Green -mallistot kattavat rakentamisen, huollon, palvelun ja teollisuuden alat sekä talvipukeutumisen alasta riippumatta. Neljäs mallisto – Fristads Green High vis – tulee markkinoille vuonna 2022.

Lue lisää EPD:stä ja Fristads Greenistä.Meistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.


Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki