2023-05-30 04:55Uutiset

Työvaatteet osaksi yrityksen vastuullisuustyötä

Kattotutka käyttää Fristadsin laadukkaita ja vastuullisia työvaatteita ja hankkii ne myös vastuullisesti koekäytön avulla.

Vaateteollisuuden vastuullisuushaasteet ovat olleet otsikoissa usein viime vuosina. Monet järjestöt, kuten yritysten vastuullisuustyön läpinäkyvyyttä mittaava Fashion Revolution, ovat peräänkuuluttaneet nopeita käytännön toimia alan sosiaalisen ja ympäristövastuun parantamiseksi.  Nyt myös lainsäätäjät ovat todenneet muutostarpeet. Euroopan komissio julkaisi äskettäin tekstiilistrategian, joka on merkittävä avaus tekstiiliteollisuuden muokkaamiseksi kestävämmäksi.

Iso osa vaatealan vastuullisuuskeskustelusta ja aloitteista liittyy ns. pikamuodin vaikutusten hillitsemiseen. Työvaatetus on puolestaan jäänyt vähemmälle huomiolle – myös komission esityksessä. Vaikka työvaatteiden tuotantovolyymit ovatkin pieniä arki- ja juhlamuotiin verrattuna, Euroopan työvaatemarkkinan koko lähentelee yhdeksää miljardia euroa. Lisäksi työvaatteiden tarpeen arvioidaan kasvavan reilut 6 % vuodessa, mm. kiristyvän työsuojelulainsäädännön vuoksi. Työvaatteiden valmistajat ja käyttäjät tarvitaan siis mukaan talkoisiin.

"Työvaatteet ovat hyvin tärkeä osa monen yrityksen toimintaa. Vastuullisuuteen sitoutuneet yritykset ovatkin huomanneet, että työvaatteet muodostavat yllättävän aukon, jopa riskin yrityksen ympäristöraportoinnissa", Sanna Lehtimäki työvaatevalmistaja Fristadsin viestinnästä kertoo.

Vastuulliset työvaatteet vastuullisesti käyttöön

Vastuullisuutta strategiassaan painottaville yrityksille on jo nyt tarjolla hyviä ratkaisuja. Mutta parhaatkin ratkaisut auttavat vasta, kun ne tulevat käyttöön.

"Työvaatteen tärkein tehtävä on suojata käyttäjäänsä ja toimia niin, että työntekijä voi keskittyä täysin työhönsä. Kolmas tärkeä hankintakriteeri on kestävyys. Se on samalla hyvin merkittävä tekijä, kun arvioidaan vaatteen ympäristökuormitusta. Siksi työvaatteita ei voi vaihtaa noin vain. Tarvitaan uusi, kestävällä pohjalla oleva tapa ottaa meidän ympäristömerkitty Green-mallisto käyttöön", Fristadsin uusasiakashankinnasta vastaava Jukka Liimatainen kertoo.

Uusi malli on vaatteiden koekäyttökonsepti, joka antaa yrityksille mahdollisuuden testata työvaatteita työntekijöillä, hakea heidän kokemuksensa tuotteista ja tehdä vasta sen jälkeen ostopäätös.

Yksi uuteen kokeiluun lähteneistä yrityksistä on 30 vuotta juuri täyttänyt Kattotutka. Kattotutka hankki työvaatteensa aikaisemmin monesta paikasta ja vaihtoi kaikki vaatteet uusiin kerralla. Ostopäällikkö Tuomas Kinnunen piti käytäntöä epäselvänä ja päätti lähteä kehittämään uutta hankintamallia.

"Me teimme selvän päätöksen ottaa Fristadsin tuotteet käyttöön. Sitten etsittiin yhdessä meille sopiva toimintamalli ja oikeat vaatteet kuhunkin tarkoitukseen. Nyt jokainen työvaate käytetään elinkaarensa loppuun ja turhista hankinnoista on päästy eroon. Samalla on saatu n. 20 % säästö työvaateostoissa. Se on vastuullista hankintaa", Kinnunen summaa yhteistyön tuloksia.

"Vastuullisuus on vähän sellainen muotisana. Usein se tarkoittaa sitä, että on otettu käyttöön vastuullisempia kankaita työvaatteissa. Se ei kuitenkaan kerro vielä paljoakaan vastuullisuudesta. Me on kehitetty vaatealalle oma ympäristöseloste (EPD), joka mittaa vaatteen koko elinkaaren aikaiset päästöt. Näin me saamme todellisia lukuja kehityksen ja raportoinnin pohjaksi", Jukka Liimatainen pohtii puolestaan.

Vastuullisempi vaateteollisuus on monen askeleen takana

Vaateteollisuus on joka tapauksessa ottamassa vasta ensi askelia vastuullisuuden kehittämisessä. Tilannetta kuvaa hyvin se, että läpinäkyvä saati mitattava raportointi on harvinaista alalla. Fristads kertookin ottaneensa kunnianhimoisen pitkän jänteen tavoitteen: Johtaa työvaateteollisuutta vastuullisempaan suuntaan. Kehitettävää on paljon myös kotikentällä.

"Edessä on vielä todella paljon työtä – myös työvaatealalla, vaikka meillä onkin hiukan paremmat lähtökohdat kuin pikamuodilla. Tälläkin hetkellä on meneillään monta yhteistä tutkimusprojektia alan eri toimijoiden kanssa, aina kankaiden värjäyksestä levien avulla työvaatteiden elinkaaren pidentämiseen ja uusiokäyttöön. Samalla pitää katsoa omalle takapihalle. Olemme sitoutuneet vähentämään päästöjämme puoleen vuoden 2018 tasosta. Siinä on työsarkaa kyllikseen", Sanna Lehtimäki päättää.  

Lue lisää:
Työvaatteet vastuullisesti kättöön koekäyttökonseptilla

Vastuullisuus Fristadsilla

Lähteitä:
Business Market Insights
EU Textiles Strategy


Aiheet: Uutiset

Meistä Fristads Finland

Fristads on valmistanut työvaatteita jo yli 95 vuoden ajan. Valmistamme innovatiivisia, kestäviä ja laadukkaita työvaatteita ja keskitymme työntekijän suorituskyvyn parantamiseen ja työskentelymukavuuteen. Meille vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat teemoja, joiden parissa työskentelemme päivittäin. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan työntekijöiden tarpeisiin sekä tekemään työpäivistä entistäkin parempia. Teemme kaikkemme joka päivä, jotta käyttäjämme voivat tähdätä parhaimpaansa. Yhdessä olemme parempia.


Yhteystiedot

Sanna Lehtimäki
Markkinointi & Viestintä
Sanna Lehtimäki